Herenselectie

De afgelopen jaren is de heren selectie met sprongen vooruitgegaan. De heren selectie is een select groepje van jongens dat zo goed is in turnen dat zij deelnemen aan wedstrijden op zowel regionaal als nationaal niveau. Van 6e tot 1e divisie, alles is mogelijk bij SV Thuve.

Toetreding tot de selectie

De selectietesten worden aan het eind van het seizoen georganiseerd door de trainer. Elke turner kan deelnemen aan deze testen. De testen zullen voornamelijk bestaan uit conditie, kracht, lenigheid, coördinatie, gedrag, uithoudingsvermogen en de basisvaardigheden.

Vaak doen de jongens die bij de recreanten groepen turnen mee met deze testen omdat ze graag door willen groeien in de turn sport.

Ben jij een turner bij een andere verenging en doe je al wedstrijden? Dan hoef jij deze testen niet te doen. Er loopt dan een andere procedure. Mocht dit nu het geval zijn neem dan contact op met trainer Tiemen Bockting.

De trainingen van de selectie

Turnen is een sport waarbij regelmatig trainen een vereiste is om te kunnen presteren bij de wedstrijden. Van de selectie wordt dan ook verwacht dat ze meerdere uren per week trainen. Het aantal uren is altijd in samenspraak tussen trainer, turner en ouders/verzorgers.

Voor de wedstrijden wordt hard getraind en dat vergt een andere aanpak voor deze jongens. Er wordt dan meer van ze verwacht tijdens de training. Zij turnen vaker op eenzelfde toestel om zoveel mogelijk turnelementen voor dat toestel onder de knie te krijgen. Doel van de selectiegroep is om zover mogelijk te komen in het wedstrijdcircuit en te groeien in de komende jaren.

Meer informatie is verkrijgbaar bij de trainer, Tiemen Bockting.